keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Tuottajan kiitokset

Sointula on upea näytelmä. Vaikka viimeinen esitys Sointulassa on edessä, tiedän, että tämä näytelmä jää muistoihini elämään huikeimpana teatteriesityksenä, jonka olen nähnyt ja kokenut. Olen ylpeä, että saan olla toteuttamassa sitä.

Lähtökohdat tähän kesään olivat yllättävän haastavat. Katsojien näkökulmasta alkukesä on vuoden kiireisintä aikaa heti joulun jälkeen. Edelliskesän menestyksen myötä osa lehdistöstäkin koki aiheen jo kertaalleen käsitellyksi, eikä tarttunut aiheeseen.

Kun sitten ensi-iltaviikko käynnistyi, alkoi tapahtua asioita, joista tuottaja yleensä voi vain haaveilla: tv-uutisia, lehtijuttuja, radiohaastatteluita, katsojia ympäri Suomea, turistibussi Ljusdalan pihassa, Matka unelmiin, tukijoita, yksityisesityksiä, ylistystä, kiitosta ja loppuunmyytyjä esityksiä. Kaikki yhtenä vyörynä; kahden hektisen alkukesän viikon aikana.

Erityisen hyvältä tämä tuntui siksi, että näiden asioiden eteen tuotantoryhmämme oli tehnyt talven ja kevään aikana suunnattoman määrän valmisteluita ja töitä. Useimmiten yöaikaan. Väsymyksen hetkinä löytyi kuitenkin aina joku, joka uskoi ja antoi uskoa jatkaa.

Suurena innoituksen lähteenä meistä monelle oli Matka unelmiin -tapahtuma. Uskomaton panelistijoukkomme osoittikin, että aiheessa on aivan uusi näkökulma, jota ei vielä viime kesänä käsitelty.

Katsojien viihtyvyyteen oli tänä kesänä panostettu enemmän kuin  koskaan. Se näkyi niissä lukemattomissa kiittävissä palautteissa, joita itsekin sain ottaa katsojilta ja vierasryhmiltä vastaan.

Lisäksi heti ensi esityksestä lähtien oli selvää, että kaiken ydin eli itse näytelmä oli talvipakkasessa kypsynyt aivan uudelle tasolle. Tuntui, että koko näytelmä oli nyt löytänyt sen merkityksen, johon käsikirjoitus, ohjaajat ja näyttelijät syvällä sisimmässään tavoittelivat. Tätä kautta ryhmä lunasti ja jopa ylitti kaikki ne odotukset, jotka näytelmälle olivat asettuneet.

Sointula-työryhmää esityksen jälkeen sunnuntaina 16.8.2013
kuva: Timo Blomqvist


Unelmat, rohkeus, tahto. Vaikeita sanoja ja monessa yhteydessä kuluneita. Minä kuitenkin sain niille tämän esityskauden aikana aivan uuden merkityksen.

Kiitos siitä teille kaikille. Kiitos työryhmälle, kiitos katsojille ja kiitos tukijoillemme.

Me jatkamme tätä matkaa. Me matkustamme Sointulaan. Kohti viimeistä ponnistusta.

Mutta sitä ennen nautimme kesästä täällä Suomessa. Itse suosittelen Veikkolan Kartanoteatteria ja Ravintola Hvitträskin teatteri-illallisia.


Hyvää kesää toivottaen,
Mika Kaartinen
Tuottaja
Sointula2013-projekti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti