maanantai 11. kesäkuuta 2012

Väliaika - pullaa ja kaffetta!

Onnistunut kesäteatterielämys muodostuu kolmesta asiasta
- tunteita herättävästä esityksestä,
- hyvästä tarjoilusta ja
- iloisesta fiiliksestä.

Se mitä lavalla tapahtuu on ohjaajan asia, mutta mitä keittiön puolella puuhataan, on kokonaan tuotantoryhmän puffavastaajien harteilla. Kahvin täytyy olla kuumaa, pulla tuoretta ja tuoksuvaa ja makkaroiden näin kesäisin tiriseviä. Tänä vuonna voimme käyttää myös sisätiloja Ljusdalassa, mikä toivottavasti on yleisölle mieleen. Kylminä iltoina on mukava lämmitellä. Toivottavasti niitä kylmiä iltoja ei kuitenkaan kovin montaa tähän esityskauteen sovi.

Masalan nuorisoteatterissa kesäteatterin puffaa on aina hoidettu vapaaehtoisvoimin, pääasiassa omien nuorten iltapuhteina. Yksin ei tarvitse kenenkään puffassa seistä, mukana on aina puffakummi, eli pitkänlinjan puffalainen, jolle pyöritys on tuttua menneiltä vuosilta. Puffakummin ohjeistuksessa puffalaiset laittavat lipunmyyntipisteen kuntoon ja valmistelevat puffapisteet huokutteleviksi. Siinä riittää säpinää, kun samanaikaisesti näyttelijät roudaavat tavaroita pellolle esitystä varten ja keittiössä paistetaan pullaa yleisölle näyttelijöiden pakastepizzojen jälkeen. Kiiirettä, säpinää, jännitystä, naurua ja laulua. Onko parempaa?

Näin ikinuoren näkökulmasta on upeaa huomata, että yhteinen tekeminen ja hyvän teatterikokemuksen tarjoaminen yleisölle on myös nuorten mielestä tärkeää. Puffakummiksi on kiva lupautua, kun tietää, että puffalaiset tulevat hymyssäsuin mukaan.

Puffaajaksi ehtii vielä ilmoittautua, eikä haittaa vaikka kuuluisit ikinuoriin - siis vanhempiin, kummeihin tai tuttuihin. Laita viestiä osoitteeseen: kaisa.honkonen-ratinen@masalannuorisoteatteri.net tai inka.virtanen@masalannuorisoteatteri.net, niin katsotaan yhdessä mihin esitykseen haluaisit tulla.

Kesäteatterin esityspäivät ovat:
ke 20.6.
ti 26.6.
ke 27.6.
to 28.6.
pe 29.6.
su 1.7.

Esitykset klo 19.00 paitsi la 7.7. klo 15.00

Muut esitykset: ma 2.7. ti 3.7. la 7.7 klo 15:00 su 8.7. ti 10.7. ke
11.7. to 12.7. pe 13.7. ma 16.7. ti 17.7. ke 18.7. to 19.7. pe 20.7.
su 22.7. ti 24.7. ke 25.7. to 26.7. pe 27.7.

- Kaisa Honkonen-Ratinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti