keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

PellonvaltausprojektiPellonvaltaamisprojektimme etenee ponnahduksella, sillä jälleen on se aika kun joukko teatterilaisia kantaa käsissään roolivaatteiden kirjoa, rakentaa tekniikkaa ja näyttämökuvaa sekä juoksee unohtuneen rekvisiitan perässä. Monet käyvät läpi kohtauksien järjestystä, viimeisempiä annettuja ohjeita ja tekevät vielä viimeiset triplatsekkaukset. Kaikki kunnossa? Ja eikun menoksi, ensimmäinen läpimeno on nimittäin taas täällä ja kaiken keskittymisen lomassa voi aistia pientä jännitystä.

Koskaan ei voi tietää, mitä ensimmäinen läpimeno tuo tullessaan. Palaset loksahtelevat ja kokonaisuus hahmottuu niin ohjaajalle kuin näyttelijöille. Mikä toimii? Mikä ei? Mitä pitää vielä treenata? Sen voi todeta, että treenaamista on edessä vielä paljon ja työthän ovat vasta alkamassa. Ensimmäinen läpimeno on aina hieman rämpimistä mutta jotenkin sitä jaksaa loppuun asti ja lopussa olotilan valtaa se helpottunut fiilis. Huh, selvittiin hengissä!

Ensi-ilta lähestyy ja lähestyy, koputtelee ja kolkuttelee jo aivan nenän edessä. Ei sitä pakoon pääse, vaikka kesispellolla onkin juostu lähes joka suuntaan ja kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Peer Gyntin maailma avautuu 27.6 Masalaan ja tuntuu mahtavalta olla osa sitä.
Peer Gynt


Teksti: Katri-Maria
Kuvat Ilkka Saarela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti